Ryanair trekpaard van regionale economie

door Chris van Alem

WEEZE - Vr eind volgend jaar groeit het aantal arbeidsplaatsen op en rond Airport Weeze tot circa tweeduizend. De komst van toeristen naar de regio Niederrhein en het aanpalende Nederlandse grensgebied levert tweehonderd miljoen euro per jaar op.

Dat zijn de verwachtingen van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair, die zichzelf tot motor van de economische ontwikkelingen op Airport Weeze heeft gemaakt. Op haar beurt beschouwt de regio Niederrhein Airport Weeze als belangrijkste motor voor de economische ontwikkeling van de regio. De werkloosheid in Noordrijn - Westfalen is 10 procent.  
Gisteren kondigde Ryanair aan vanaf oktober twee extra Boeings op Weeze te stationeren, naast de twee die er vanaf 1 juni hun thuisbasis krijgen. Daarmee is een investering van 280 miljoen dollar gemoeid, bijna 200 miljoen euro. Ryanair is dit jaar zelf goed voor 200 arbeidsplaatsen op de luchthaven. Het betreft piloten, cabinepersoneel en technici. Volgend jaar, als het aantal vliegtuigen naar zes wordt uitgebreid, komen daar nog eens honderd mensen bij.
Verdere uitbreiding van Airport Weeze naar vier vijf miljoen passagiers betekent tenminste een verdubbeling van het aantal arbeidsplaatsen op en rond de luchthaven, naar in totaal vierduizend. Vorig jaar verwerkte Airport Weeze bijna zeshonderdduizend passagiers. De helft kwam uit Nederland.      
Ryanair hanteert een norm van duizend arbeidsplaatsen per n miljoen passagiers. Op de luchthaven zelf groeit het aantal werknemers van de huidige 250 naar een kleine 300. Bedrijven op de luchthaven die zich bezighouden met bewaking, afhandeling, horeca en schoonmaak hebben inmiddels ook al extra personeel aangetrokken.
Ryanair-topman O'Leary zei gisteren dat de snelle uitbreiding van de luchthaven vooral te danken is aan het doorzettingsvermogen van de Nederlandse eigenaar H. Buurman en het bestuur van de Kreis Kleve. " Kijk nog maar eens goed rond, want het is de laatste kans om een rustige vertrekhal te zien. Vanaf 1 juni zal dat hier heel anders zijn", aldus O'Leary.
Ofschoon de vergunningskwestie voor de luchthaven nog steeds speelt - de juridische en bestuurlijke afhandeling kan nog jaren duren -, heeft O'Leary vertrouwen in een goede afloop. "Ik ga ervan uit dat de rechtbank de goede afwegingen maakt en zich de economische ontwikkelingen die hier ontstaan ter harte neemt. Zou Weeze moeten sluiten, dan verplaatsen we de vliegtuigen naar een andere luchthaven. Gegadigden genoeg. Sluiting betekent voor ons ongemak, maar is niet onoverkomelijk."
Ryanair sluit nog steeds niet uit dat Airport Eindhoven tot haar eerste Nederlandse thuishaven kan uitgroeien. Dan moeten de beperkingen in de openingstijden verdwijnen. "Die zijn twintig jaar geleden opgelegd op grond van het lawaai dat vliegtuigen destijds maakten. Het geluid dat de huidige generatie Boeings produceert, is eentiende van wat ze destijds maakten. Als de belemmeringen worden weggenomen, kunnen we daar een basis openen. Dat we ons nu op Weeze ontwikkelen, is geen hinderpaal voor de ontwikkeling van Eindhoven", aldus O'Leary.
Ryanair wil ook de vluchten op Eelde, bij Groningen, hervatten als de startbaan daar wordt verlengd. Verder zei O'Leary in gesprek te zijn met drie Nederlandse luchthavens die Ryanair binnen willen halen. Namen wil hij niet noemen.
Dat Air Berlin, de grootste prijsstunter van Duitsland, plannen heeft om nabij Dsseldorf Airport International een eigen thuisbasis te vestigen, deert Ryanair allerminst. "De enige die denkt dat Air Berlin goedkoop is, is Joachim Hunold (de bestuursvoorzitter van Air Berlin -red.) zelf. Ik vraag me bovendien af of Hunold sowieso enig besef heeft van de werkelijkheid ", sneerde O'Leary.  
De Gelderlander