Ryanair wil grootste luchtvaartmaatschappij in Spanje worden

21-05-2007

MADRID - Ryanair wil binnen vijf jaar uitgroeien tot de grootste luchtvaartmaatschappij van Spanje. Dat heeft topman Michael O’Leary van de Ierse low cost carrier vorige week gezegd tegenover Spaanse media. Volgens O’Leary vervoert Ryanair binnen vijf jaar op jaarbasis meer dan twintig miljoen passagiers op vluchten van en naar Spanje.

Nu nog steekt in het Zuid-Europese land Iberia met kop en schouders boven de rest uit. O’Leary verwacht dat zijn maatschappij de nationale carrier voorbij zal streven, zeker wanneer het British Airways lukt om Iberia in te lijven.

Vorige week kondigde Ryanair aan het aantal vluchten vanaf de luchthaven van Girona verder uit te breiden. De luchthaven krijgt er later dit jaar negen nieuwe bestemmingen bij.

Ook op Madrid Barajas wil Ryanair verder uitbreiden. Het huidige aantal van drie Boeing 737’s dat daar is gestationeerd wordt in november uitgebreid tot vijf. Volgens berichten in Spaanse media worden tevens nieuwe lijdiensten geopend naar zeven bestemmingen, waaronder Düsseldorf-Weeze, Frankfurt-Hahn en Liverpool.

Daarnaast wil de low cost carrier een derde Spaanse basis openen, waarschijnlijk in het zuiden van het land. Eerder werd ook Reus, nabij Tarragona in Catalonië, als mogelijke basis genoemd.